Mi az a minősítés?

A Szakkollégiumok Egyeztető Fóruma közel tíz éve működteti a minősítési rendszerét. A Minősítési Eljárásrend során magyarországi és határon túli szakkollégiumok pályázhatnak a minősített szakkollégium címre, mely elnyerhető három, illetve egy évre. Az Eljárásrendben szereplő irányelvek a Szakkollégiumi Charta alapján lettek meghatározva, melyek egyben meghatározzák a szakkollégiumiság fogalmát is. A pályázatokat a szakkollégiumoktól és a Szakkollégiumok Egyeztető Fórumától független Minősítő Bizottság bírálja el. A Bizottság szakkollégiumi ígéret címet is adhat a szakkollégiumnak, ha a szakkollégiumi működési modelltől még jelentősen eltér a pályázat benyújtásakor, ugyanakkor pozitív fejlődés várható a következő évben.

Aktuális pályázat

A Minősítési Eljárásrend értelmében az Interkoll pályázatot ír ki Minősített Szakkollégium cím elnyerésére.

A minősítésről, minősítési kategóriákról, az eljárás rendjéről és a minősítés feltételeiről bővebben olvashattok az Interkoll Működési Rendjében. Továbbá ajánljuk mindenki figyelmében az Eljárásrendet.

Az aktuális pályázatról minden további részletet, információt megtaláltok a pályázat leírásában.

A pályázatokat a szakkollégiumok képviselői a weboldalon bejelentkezés után tudják leadni. A leadási felület a Személyes fül alatt, "Minősítés" címen jelenik meg, amennyiben már rendelkeztek a szükséges vezetői jogosultsággal. A bejelentkezéshez és a leadáshoz technikai segítséget az alábbi címen kérhettek:
marketing-mcs@szakkoli.hu

Ha a pályázattal, pályázati kiírással kapcsolatosan bármilyen kérdés merülne fel bennetek, írhattok akár a szakkoli levelezőlistára (szakkoli@szakkoli.hu), akár az MSB-nek (msb@szakkoli.hu). Ha tudtok olyan szakkolikról, akik feltehetőleg nem tudnak a minősítésről, kérlek, továbbítsátok nekik is a kiírást! Ha valaki nem tudja, hogy mikor jár le a minősítése, akkor a Szakkollégiumok menüpont alatt ezt ellenőrizheti.

Sikeres pályázást kívánunk!

Minősítést Segítő Bizottság

Csatolt dokumentumok:
Pályázati kiírás

A minősítés leadását bejelentkezést követően szakkollégiumi vezetői jogosultsággal kezdhetitek meg.

Aktuális pályázási időszak

2020-as pályázat eredményei: