Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium

Minősítés státusza
Nem rendelkezik minősítéssel
Befogadó intézmény
Széchenyi István Egyetem
Cím
9026 Győr, Egyetem tér
Weboldal
http://kautz.sze.hu/rolunk
Facebook
https://www.facebook.com/kgyksz
Instagram
@kgyksz
E-mail cím
kautz@sze.hu
Profil

Széchenyi István Egyetem első szakkollégiuma a közgazdász szakkollégium volt. 1997 szeptemberében alapítottuk meg dr. Ferenczi Zoltán vezetésével, Győri Széchenyi Szakkollégium néven. Az eddig eltelt tizennégy év alatt közel száz hallgató vett rész a szervezet munkájában. 2002 őszétől Farkas Péter vezetésével kezdte meg működését a szakkollégium, amelyet az évek során Németh Szilárd, Platz Petra, Szigeti Ceciíia jelenleg pedig Vinkóczi Tamás irányításával végzi munkáját. 2003-ban a gyõri születésû közgazdász és jogász nevét vette fel, s így jelenleg a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium nevet viseli. A Szakkollégium a legkiválóbb gazdasági képzésben résztvevő diákok számára kínál a hagyományos egyetemi, főiskolai képzés keretein túlmutató színvonalas szakmai munkát valamint rendkívül jó közösségi életet. A diákok egy írásbeli jelentkezésből és egy szóbeli meghallgatásból álló felvételi eljárás után kerülhetnek be a szakkollégiumba.
A szakkollégium tagjai számára az elméleti kerteken túlmutató, gyakorlati tudást biztosító kurzusok szervezésével segítjük a hallgatók egyetemi fejlődését. A felsőoktatási tantervek hiányosságait kiküszöbölve kurzusaink között szerepeltetünk az általános egyetemi oktatás során elsajátított tudást kiegészítő, főként gazdasági vonatkozású ismeretanyagokat is. A szakkollégium gazdasági irányvonalából adódóan fontosnak tartjuk a politika-tudományi ismeretek, a kriptovaluták, a tőzsdei elemzési lehetőségek, illetve a regionális összehasonlítások módozatainak, lehetőségeinek a megismerését, illetve alkalmazását.
A Széchenyi István Egyetem stratégiájával egyetértésben szakkollégiumunk számára is fontos a hallgatók szakmai tevékenysége, így a TDK dolgozatok témáinak pontosítása és a készülő dolgozatok mentorálása mellett a versenyrészvételek támogatását is fontos feladatunknak tarjuk. A versenylehetőségek folyamatos nyomonkövetését, illetve a szakkollégiumi tagok rendszeres értesítését több kommunikációs fórumon is biztosítjuk.
Fontosnak tarjuk, hogy saját szakkollégiumi tagjaink mellett más oktatási intézmények hallgatóit is inspiráljuk, így 2004-től minden évben megrendezzük a győri Széchenyi István Egyetemen az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny (OPEV), mely megmérettetés nem csak hazai, de határon túli felsőoktatási intézmények részvételével zajlik.