Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium

Minősítés státusza
Minősített (3 év) (2022-ig)
Befogadó intézmény
Szeged-Csanádi Egyházmegye
Cím
6725 Szeged, Indóház tér 1.
Weboldal
www.szkrsz.hu
Facebook
https://www.facebook.com/szakkoli/
E-mail cím
titkarsag@szkrsz.hu
Profil

A Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium megalakulása óta egyre bővülő hallgatói létszámmal, és innovatív, hallgatói kezdeményezéseken alapuló szakmai- és ösztöndíjprogramjával igyekszik biztos hátteret és nyugodt, kiszámítható szakmai tartalmat nyújtani szakkollégistái számára. Célunk, hogy az értelmiségivé válás és a munkaerő-piacra való sikeres belépés támogatása mellett a roma-nem roma fiatalok közötti párbeszédet, együttélést is elősegítsük, és erősítsük az aktív részvételt a saját közösségük formálásában.
A tanulmányi program célja az egyéni fejlesztésben meghatározottak szerint sikeres diplomaszerzést támogató kompetenciafejlesztés, nyelvi képzések, tehetséggondozást, felzárkózást és közösségi szerepvállalást elősegítő, illetve, munkaerőpiacon való sikeres megjelenést szolgáló szolgáltatások nyújtása. A szakkollégium hallgatói számára olyan kompetenciaalapú és tehetséggondozást elősegítő szakmai műhelyek biztosítása, amelyek hozzájárulnak közismereti, kulturális és spirituális területeken való előrelépésükhöz és egyénre szabott szakmai fejlődési utakat biztosítanak.
A szakmai munka a szakkollégisták kompetenciáinak és érdeklődésének megfelelő tematikus kiscsoportokban (maximum 7 fő) zajlik egy, az adott szakterület tapasztalt képviselőjének vezetésével, így minden hallgató egyéni fejlődését kísérni és támogatni tudja.