ELTE Angelusz Róbert Társadalomtudományi Szakkollégium

Minősítés státusza
Minősített (3 év) (2025-ig)
Befogadó intézmény
Eötvös Loránd Tudományegyetem
Cím
1117 Budapest, Nándorfejérvári út 13.
Weboldal
http://angelusz.elte.hu/
Facebook
https://www.facebook.com/angeluszszakkollegium/
E-mail cím
tarstudkoli@gmail.com
Profil

Az Angelusz Róbert Társadalomtudományi Szakkollégium (korábbi nevén ELTE Társadalomtudományi Szakkollégium) 2004 óta fogja össze a társadalomtudományok iránt érdeklődő hallgatókat. Célja egy olyan inspiratív, tudományos párbeszédre és eszmecserére alkalmas állandó fórum megteremtése, melynek segítségével a tagok felkészült, művelt, tájékozott, idegen nyelveket beszélő, széles látókörű szakemberekké válhatnak.
Az ARTSZ legfőbb alapelveit képezi az autonómia, a demokratizmus, a gyakorlatiasság és az interdiszciplinaritás. A Szakkollégium független, autonóm intézmény, melyet a tagjai irányítanak az önkormányzatiság és a demokratizmus elvei alapján. Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a különböző társadalomtudományi diszciplínák rendszeres együttműködése megvalósuljon, s hogy a tagok olyan készségeket szerezhessenek, melyek segítségével a tudásukat hatékonyan kamatoztathatják a gyakorlatban. Ebből fakad, hogy tagjaink folyamatosan részt vesznek kutatásokban, és eredményeiket évente be is mutatják a szakmai konferenciánk és belsős szakmai napjaink keretében.
Szakkollégiumunk szakmaiságának legfőbb pillére az egyetemi tantervtől független kurzusok szervezése. Ezt kiegészíti a tavaly indult tutor-tutorált rendszerünk, amely keretében alumni és senior tagjaink segítik a fiatalabb tagokat a kutatásaikban. Féléves műhelymunkáinkat és kutatásaink alapján készült tanulmányainkat éves tanulmánykötetünkben publikálják tagjaink. Éves szakmai konferenciánkon a Szakkollégiumban folyó szakmai munkákat közvetítjük a nyilvánosság számára.