ELTE Illyés Sándor Szakkollégium

Minősítés státusza
Minősített (3 év) (2024-ig)
Befogadó intézmény
Eötvös Loránd Tudományegyetem
Cím
1117 Budapest, Nándorfejérvári út 13.
Weboldal
www.illyes.elte.hu
Facebook
https://www.facebook.com/elteillyes
Instagram
https://www.instagram.com/elteillyes/
E-mail cím
kommunikacio@illyes.elte.hu
Profil

Az Illyés szakkollégistái elsősorban az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar (BGGyK), a Pedagógiai és Pszichológiai Kar (PPK), a Tanító- és Óvóképző Kar (TÓK), hallgatói, illetve tanárszakos hallgatók. Az intézmény terepet kínál arra, hogy megvalósítsuk tehetséggondozó munkánk egyik legfőbb elemét, az interdiszciplinaritást: a különböző humán fejlesztéshez kapcsolódó tudományterületek hallgatói egy inspiratív, szakmailag támogató közegben, egyetemi tanulmányaikból kitekintve valósíthatnak meg közös projekteket, más karok hallgatóival együttműködve.
A szakmai tevékenységünket illetően a tantervünk kiemelten fontos pillére a műhelyesedés, mely jelenleg a pszichológia, iskolák világa, a kutatás és a társadalmi felelősségvállalás területeit érinti. Ennek lényege, hogy a szakkollégium hallgatói olyan közösen szervezett, szakmai tevékenységet végző csoportokat hoznak létre, amelyeknek célja a közös empirikus vagy gyakorlati munka mellett az egyéni szakmai fejlődés elősegítése.
A szakkollégium fenntartása és működtetése teljes egészében a tagok közéleti tevékenységén nyugszik; minden hallgató két projektben vállal feladatokat, ezáltal is biztosítva az Illyés önszerveződő jellegét. A demokratikusság alapja döntéshozó szervként a Közgyűlés, melynek minden szakkollégista tagja.