ELTE Eötvös József Collegium

Minősítés státusza
Minősített (3 év) (2021-ig)
Befogadó intézmény
Eötvös Loránd Tudományegyetem
Cím
1118 Budapest, Ménesi út 11-13.
Weboldal
http://eotvos.elte.hu/
Facebook
https://www.facebook.com/Eötvös-József-Collegium-102756857973/?fref=ts
Instagram
https://www.instagram.com/eotvoscoli/?hl=hu
E-mail cím
elnok@eotvos.elte.hu
Profil

A Collegium 1895-ben alakult, jelenleg 18 tudományos műhelyünkben biztosítjuk az egyetemi tanulmányok melletti képzést, amelyben idén több, mint 250 hallgató vesz részt az ELTE BTK, TTK, IK, TáTK, és GTI számos szakjáról.
A műhelyek által kínált kurzusok mellett évről évre megrendezésre kerülnek konferenciák, például Eötvös Konferencia és műhelykonferenciák melyek köteteiben publikációs lehetőség is biztosított az előadók számára, illetve valamennyi tagunknak lehetősége van a Collegium saját nyelvtanulási programjában részt venni. A szakmai tevékenységek mellett pedig számos egyéb csoport tagjai is lehetnek hallgatóink, mint például, színjátszó kör, olvasó kör, filmklub, vagy énekkar, illetve a különböző bizottságok által szervezett rengeteg program közül választhatnak.
Az alapítás óta intézményünk elsődleges céljai közé tartozik az olyan kutatók képzése, aki magas szintű szakmai tudás megszerzése mellett fontosnak tartják azt is, hogy ezt a tudást a következő generáció számára átadják. Akik ebből a “tudós-tanár” képzésből kikerülnek, sok esetben tartják feladatuknak, hogy a Collegium életében a későbbiekben is aktívan részt vegyenek oktatóként.