Hantos Elemér Szakkollégium

Minősítés státusza
Nem rendelkezik minősítéssel
Befogadó intézmény
Miskolci Egyetem
Cím
3515 Miskolc-Egyetemváros
Weboldal
www.heszk.hu
E-mail cím
hantoskoli@gmail.com
Profil

A Szakkollégium

A Szakkollégium célja, hogy a Gazdaságtudományi Kar képzései és tevékenységei által érintett tudományok iránt érdeklődő tehetséges, ambiciózus, alkotási vággyal rendelkező diákok számára magas szintű, minőségi szakmai képzést nyújtson, ezzel segítve a kiemelkedő képességű hallgatók tehetséggondozását, közéleti szerepvállalását, az értelmiségi feladatokra történő felkészülés tárgyi és személyi feltételeinek megteremtését, és a társadalmi problémákra érzékeny, szakmailag igényes értelmiség nevelését. A Szakkollégium a tagjai tudásukat, felkészültségüket és lehetőségeiket szélesítve megalapozzák a jövő értelmiségi bázisát és hozzájárulnak az Egyetem és azon belül a Gazdaságtudományi Kar jó híréhez.
A Szakkollégium céljai

A Szakkollégium célja európai, de ezen túlmenően világszintű oktatási és tudományos együttműködés kialakítása és fejlesztése a Szakkollégiumi tagok együttműködése révén illetve más Szakkollégiumokkal illetve szakmai és tudományos szervezetekkel.
A Szakkollégium tagjai számára szervezett szakmai képzések és önképzések elősegítése, szakmai képességeik fejlesztése, valamint tudományos és közéleti szerepvállalásra, tudományos életpályára történő felkészítése
A Szakkollégium tagjai részére szabadidő színvonalas eltöltésére irányuló szakmai és kulturális programok biztosítása, melynek célja a közgazdasági és üzleti kultúra megismerése és ápolása.
Az oktatók és a Szakkollégium tagjai közötti együttműködés elősegítése közös szakmai fórumokon, rendezvényeken keresztül.
Hantos Elemér Szakkollégium Alumni (Véndiák) közösségének kialakítása és működtetése.
Szakkollégiumi tagok sikeres munkaerő-piacra történő kilépésének támogatása karrierfejlesztő programok segítségével.